Home / Liposuctie en lipofilling / Adip’ Sculpt Macrofill medium

Adip’ Sculpt Macrofill medium

De MACROFILL® medium is een steriele chirurgische kit voor eenmalig gebruik, bedoeld voor gebruik bij chirurgische procedures met autologe vettransplantatie (Lipofilling). Hierbij wordt het vetweefsel van donorplaats naar het op te vullen gebied geïnjecteerd. Deze procedure vindt plaats bij dezelfde patiënt, binnen dezelfde chirurgische procedure, in vier stappen: infiltratie, oogsten, verwerking en het terug injecteren van vetweefsel.

MACROFILL® medium bevat speciaal ontworpen instrumenten die nodig zijn om de volgende prestaties te bereiken: infiltratie, oogsten, wassen, zachte centrifugering en herinjectie van grote volumes (50-150 ml) autoloog vetweefsel.

  • De speciaal ontworpen MACROFILL®medium multi-hole lipoaspiratiecanule oogst selectief kleine vetkwabben. Met MACROFILL®medium kunnen zeer fijne, intacte vetkwabben met een grotere kans op vascularisatie worden bemonsterd en geïnjecteerd, waardoor de vetretentie wordt geoptimaliseerd.
  • lncrementele spuiten van 60 ml (SPINFILL®) waarmee de negatieve druk kan worden geregeld om schade aan de vetcellen te beperken en de overleving van de cellen te vergroten.
  • Afneembare plunjer maakt centrifugeren van de spuit mogelijk.
  • Adip’sculpt softe centrifugatieprotocollen veroorzaken minder trauma aan adiposecellen en verwijderen vloeistoffen, waardoor de vetretentie verder verbetert. 
  • Adip’sculpt wasprotocollen verhogen de cel- en weefseloverleving door giftige moleculen te elimineren.
  • De Adip’sculpt procedure minimaliseert postoperatieve ontsteking van geïnjecteerd vetweefsel, wat de retentie verder verbetert. 
  • De hele procedure wordt uitgevoerd in een gesloten circuit, waardoor het infectierisico voor patiënten wordt verminderd.