Home / Liposuctie en lipofilling / Medart SmartSculpt Lipolaser

MedArt SmartSculpt™ Lipolaser

 

De MedArt Smartsculpt Lipolaser is een revolutionair systeem dat vet en vetcellen door middel van een speciaal ontworpen laserstraal laat smelten. Met enkele kleine incisies wordt met een speciale canule en fiber lokaal en heel gericht vetcellen vloeibaar gemaakt en kunnen hierdoor gemakkelijk afgevoerd worden. Daarnaast treedt er huidverstrakking op.

Met deze verfijnde techniek is veel minder kracht nodig en is de kans op complicaties zoals bindweefselschade, beschadigde bloedvaten en blauwe plekken klein. Door de warmte die de fiber afgeeft komt u met de canule zeer gemakkelijk door het weefsel heen. Bovendien kunt u met dezelfde laser hyperhidrose behandelen. Overactieve zweetklieren kunnen in de oksels permanent vernietigd worden.

De MedArt SmartSculpt Lipolaser werkt op 980 Nm en kan toegepast worden op verschillende gebieden van het lichaam. Veel voorkomende behandelingen zijn de buik, bovenarmen, kaaklijn (de zogenaamde hamsterwangen) en de onderkin.
De MedArt SmartSculpt Lipolaser verwarmt het lichaamsvet en breekt dit af. Het verstevigende effect wordt bereikt door het stimuleren van de fibroblasten – structurele cellen in de diepe laag van de dermis die betrokken zijn bij de productie van collageen.

Verwarmt het lichaamsvet
en breekt dit af

De collageen boost duurt maanden en de resultaten in de huid worden na verloop van tijd steeds mooier zichtbaar. De MedArt SmartSculpt Lipolaser behandeling geschied onder plaatselijke verdoving, waardoor in tegenstelling tot de traditionele liposuctie, geen post-operatieve pijn en geen hersteltijd nodig is.

Laser type Continuous wave diode laser Laser Class 4 (IEC 825)
Output power range 1 – 25W in steps of 1W
Wavelength 980nm
Guide light Red indicator light through fibre, 635nm
Mode of operation Continuous wave or pulsed beam
Pulse width 10 – 3000msec
Power supply 100-240V 50-60Hz
Size 30 x 27 x 17cm
Weight Approx. 4.5 kg
Fibre 600micron QSC Quick-connect
handpiece Variable length – autoclavable